Thundershirt, de oplossing voor veel bange Australische Herders

Thundershirt, de oplossing voor veel bange Australische Herders

Het hebben van een angstige Australische Herder kan een uitdagende ervaring zijn, niet alleen voor de hond, maar ook voor de eigenaar. Australische Herders staan bekend om hun levendige, energieke karakter, maar kunnen soms ook bang aangelegd zijn, vooral in stressvolle situaties zoals onweer, vuurwerk of zelfs sociale bijeenkomsten. Een van de innovatieve oplossingen die op de markt is gekomen om huisdieren te helpen met hun angst, is het Thundershirt.

Wat is een thundershirt?

Een Thundershirt is een soort kledingstuk voor honden dat ontworpen is om een constante, zachte druk uit te oefenen op het lichaam van de hond. Deze druk wordt verondersteld een kalmerend effect te hebben, vergelijkbaar met het inbakeren van een baby. Het idee achter het Thundershirt is gebaseerd op de theorie dat deze druk de hersenen van de hond kan helpen om beter om te gaan met angst en stress.

Hoe werkt het?

Het Thundershirt werkt door middel van een eenvoudig ontwerp dat strak om het lichaam van de hond past. Het shirt wordt vastgemaakt met klittenband, waardoor het gemakkelijk aan te passen is aan de grootte en vorm van verschillende honden. Het zorgt voor een constante, zachte druk rond de borst en rug van de hond. Deze druk helpt om het zenuwstelsel te kalmeren, wat de hond minder angstig maakt.

Voordelen

 1. Veel eigenaren merken een aanzienlijke vermindering van angstsymptomen bij hun honden wanneer ze een Thundershirt dragen, vooral tijdens situaties die normaal stress veroorzaken.
 2. Het Thundershirt is eenvoudig aan en uit te trekken, wat betekent dat het snel kan worden gebruikt wanneer de situatie daarom vraagt.
 3. Voor hondeneigenaren die liever geen medicijnen gebruiken om de angst van hun hond te behandelen, biedt het Thundershirt een natuurlijk alternatief.
 4. Het Thundershirt is gemaakt van ademend materiaal, wat zorgt voor comfort en veiligheid voor de hond.

Gebruiksinstructies

Het is belangrijk om het Thundershirt correct te gebruiken om het maximale voordeel te behalen. Hier zijn enkele tips:

 1. Zorg ervoor dat je het juiste formaat Thundershirt voor je hond kiest. Het moet strak zitten, maar niet te strak.
 2. Laat je hond wennen aan het Thundershirt door het eerst voor korte periodes te dragen en geleidelijk de draagtijd te verlengen.
 3. Gebruik het Thundershirt consequent tijdens stressvolle situaties om de hond te laten wennen aan het effect.

Tips

 • Werk naast het gebruik van een Thundershirt ook aan training en gedragstherapie. Dit kan helpen om de onderliggende oorzaken van angst aan te pakken.
 • Zorg voor voldoende beweging en mentale stimulatie. Australische Herders zijn actieve honden die veel beweging nodig hebben.
 • Probeer een rustige, comfortabele omgeving voor je hond te creëren, vooral tijdens bekende stressmomenten.
 • Heb geduld en toon begrip voor je hond. Angst kan een complex probleem zijn en elke hond reageert anders.

Conclusie

Een Thundershirt kan een waardevol hulpmiddel zijn voor eigenaren van angstige Australische Herders. Het biedt een veilige, niet-medicamenteuze manier om je hond te helpen ontspannen en zich comfortabeler te voelen in stressvolle situaties. Gecombineerd met training, voldoende beweging en een liefdevolle benadering, kan het Thundershirt een groot verschil maken in de kwaliteit van leven van zowel de hond als de eigenaar.

Een thundershirt kun je onder ndere bij de volgende aanbieders kopen.

Soortgelijke berichten

Hondenverzekering

Het kost gemiddeld tussen 20 en 40 euro per maand. Dat is toch niet teveel voor jouw hond?
Dat is liefde

Facebook

Bezoek onze facebookpagina voor het laatste nieuws.