5 redenen voor en 5 redenen tegen een Australische Herder

5 redenen voor en 5 redenen tegen een Australische Herder

5 redenen waarom we van Australian Shepherds houden

De Australian Shepherd heeft de afgelopen jaren veel fans gekregen en naar onze mening terecht. Hier zijn onze top 5 redenen om een Australian Shepherd in huis te nemen, maar straks ook 5 redenen om het niet te doen.

Omdat het echte charmeurs zijn.

Of het nu gaat om mensen of andere viervoeters, de Australian Shepherd staat bekend om zijn open en charmante manier van doen. En zelfs als hij een keer kwaad doet, kun je meestal niet lang boos op hem zijn.

Je “ontdekkingsgen”.

Australian Shepherds worden als intelligent beschouwd en ontdekken graag nieuwe dingen. Zelfs als ze met mensen spelen of op het werk (bijvoorbeeld schapen hoeden), kent hun motivatie geen grenzen. Om ervoor te zorgen dat jouw trouwe viervoeter zich niet overbelast, moet je er altijd voor zorgen dat de nodige pauzes worden genomen.

Het grote vertrouwen.

Als je je liefdevol inzet voor de Australian Shepherd, zullen ze je bedanken met een enorme portie loyaliteit en vertrouwen. Als zo’n band eenmaal bestaat, houden deze honden er ook van om uitgebreid te knuffelen.

Omdat je je er nooit mee verveelt.

De behendige pelsneuzen zijn bundels energie van de eerste orde. Daarom leren ze snel en willen ze dienovereenkomstig worden uitgedaagd. Couch Potatoes zien er zeker anders uit!

Omdat ze zo pluizig zijn.

Australian Shepherds imponeren met hun royale haardos, zowel tijdens de puppyperiode als daarna. Wie echter problemen heeft met rondslingerende hondenharen in het appartement is bij dit ras aan het verkeerde adres.

5 redenen tegen een Australische herder.

Iedereen die mij kent, weet dat ik een grote fan ben van herdershonden, en de Australian Shepherd is mijn absoluut favoriete ras. Niet alleen vanwege het exotische uiterlijk, maar vooral vanwege zijn intelligentie, toegewijde ijver, uithoudingsvermogen, fitheid en uitgesproken kudde-instinct.
Maar toch even vijf redenen waarom dit ras niet altijd even aantrakkelijk is.

Intelligentie

Een intelligente hond is een groot goed, Australian Shepherds zijn zeer trainbaar en kunnen veel trucjes leren en namen en geluiden herkennen en ernaar handelen. Maar dat betekent ook dat hij slim genoeg is om de zwakke punten van de eigenaar te herkennen en er zo vakkundig omheen te werken dat hij uiteindelijk krijgt wat hij wil. Wat niet altijd is wat de eigenaar wil. Als je als eigenaar overweldigd wordt door een scenario, wordt dit uitgebuit in zijn eigen voordeel. Duidelijke en ondubbelzinnige instructies zijn essentieel.

Atleet

De hond heeft vrijwel onbeperkte energie en uithoudingsvermogen. Met een klein appartement en weinig tijd en mogelijkheden om het bij te houden, doe je geen van beiden een plezier. Je hebt dus een rusteloze hond die snel herkent hoe hij je moet pesten totdat je iets met hem doet.

Workaholic

De Aussie is door en door een werkpaard, geef hem een ​​taak en hij zal het met toewijding doen. Als je hem niets geeft, creëert hij zijn eigen bezigheid, in geval van twijfel je bank.

Kudde-instinct

Het sterke kudde-instinct maakt de herder tot een geweldige familiehond met een hoog beschermend instinct. Maar dat heeft ook nadelen, hij zal je altijd van tevoren willen waarschuwen. Hoeden kan ontaarden in een negatieve omgang met kinderen, niet kwaadwillig, knabbelen is een methode om de kudde in de goede richting te sturen. Maar bovenal wil de hond niet alleen gelaten worden en zal dit binnen zijn mogelijkheden kenbaar maken.

Haar en nog meer haar.

Hoe mooi het er ook uitziet, je kunt er snel een tweede hond van maken, zelfs als je het elke dag kamt. Australische herders hebben veel verzorging nodig!

Soortgelijke berichten

Hondenverzekering

Het kost gemiddeld tussen 20 en 40 euro per maand. Dat is toch niet teveel voor jouw hond?
Dat is liefde

Facebook

Bezoek onze facebookpagina voor het laatste nieuws.