Hoe groot en hoe zwaar wordt een Australische herder?

Hoe groot en hoe zwaar wordt een Australische herder?

Maat van de Australische herder: Middelgroot.

De Australian Shepherd, ook liefkozend Aussie of Sheppie genoemd, is middelgroot. Terwijl mannetjes een schofthoogte hebben van 51 tot 58 cm, worden vrouwtjes 46 tot 53 cm.

Volwassen

Een exacte uitspraak over wanneer een Australische Herdershond volgroeid is, kan niet worden gedaan. In de regel bereiken vertegenwoordigers van dit ras de geslachtsrijpheid op de leeftijd van zes tot twaalf maanden. Australian Shepherds zijn echter meestal pas volgroeid als ze 2-3 jaar oud zijn.

Anatomie

Aussies bewegen vaak en zijn er dol op, wat waarschijnlijk de reden is waarom ze een zeer lenig lichaam hebben dat tegelijkertijd sterk en gespierd is. De Australische Herder heeft een relatief platte kop met een opvallende stop (de overgang van de neusbrug naar de kalotje) en een even lange snuit. De driehoekige getipte oren, afgerond aan de uiteinden, staan ​​hoog op het hoofd. Voor sommige honden van dit ras is er nog een ander natuurlijk kenmerk: de bobtail. Maar in veel landen hielpen mensen in het verleden een handje, de staart werd gecoupeerd. Aangezien dit op sommige landen verboden is, zijn er ook Australian Shepherds met normale staarten.

Gewicht

De gegeven waarden zijn alleen bedoeld als richtlijn. Elke hond ontwikkelt zich individueel. Als je twijfelt over het gewicht of andere factoren, neem dan contact op met de dierenarts.

Gewicht van de Australische herder.

Het gewicht van een Australian Shepherd varieert van 16 tot 32 kg en is afhankelijk van de grootte en het geslacht. Een mannetje kan tussen de 25 en 32 kg wegen, terwijl het Australische vrouwtje tussen de 16 en 25 kg weegt.

Zorg er zoals altijd voor dat dehond het ideale gewicht heeft. Geef hem voldoende beweging en geef hem een ​​gezond dieet. Als je de ribben niet kunt zien, maar ze altijd kunt voelen, dan heb je alles goed gedaan.

Geen probleem met overgewicht.

Terwijl sommige andere hondenrassen de neiging hebben om te zwaar te zijn, hoef je geen zorgen te maken over de Australische Herder omdat ze van nature niet vatbaar zijn voor vetophoping. Hij is volhardend, beweegt veel en eet relatief weinig. Het is echter belangrijk om hem de juiste hoeveelheid voedsel te geven op basis van zijn leeftijd, gewicht en activiteitenniveau.

Soortgelijke berichten

Hondenverzekering

Het kost gemiddeld tussen 20 en 40 euro per maand. Dat is toch niet teveel voor jouw hond?
Dat is liefde

Facebook

Bezoek onze facebookpagina voor het laatste nieuws.