Tips voor hond uitlaten in de regen

Tips voor hond uitlaten in de regen.

Zelfs als het regent, hebben hondenbezitters geen excuus om niet naar buiten te gaan. De viervoeter moet zijn ding doen en natuurlijk gaan baas en bazin mee. Maar ook als het slecht weer is, kan het uitlaten van de hond heel leuk zijn.

Natuurlijk kan het zijn dat de hond het best goed kan doen zonder een tijdje te gaan wandelen, omdat er ook binnenshuis verschillende activiteiten zijn. Toch loont het de moeite om bij regenachtig weer met je trouwe viervoeter naar buiten te gaan. Slecht weer betekent niet slecht humeur! Wandelen in de regen is niet alleen verfrissend, ze stimuleren ook het immuunsysteem en de bloedsomloop.

Leer nieuwe plekken kennen.

Als het regent, zijn er minder mensen buiten, de kans om plaatsen te bezoeken die meestal erg druk zijn. Bij slecht weer zijn zelfs de parken bijna verlaten. Bijna perfect om te trainen met je trouwe viervoeter of om op een ontspannen manier te spelen. Je hond is ook nieuwsgierig en zal zeker blij zijn als hij nieuwe plekken kan ontdekken die hij normaal niet kan bezoeken.

Slecht weer bestaat niet, alleen slechte uitrusting.

De hond uitlaten in de regen is alleen leuk met de juiste uitrusting. Een paraplu alleen is echter niet genoeg, want professionele regenkleding omvat nog iets meer:

  • Hoge rubberen laarzen met een goed loopprofiel.
  • Waterdichte regenbroek.
  • Waterdichte regenjas (of een lange regenponcho).
  • Waterdichte regenhoed.

Met de juiste uitrusting is de wandeling zelfs in de regen erg leuk.

Hondenregenjassen voor bescherming.

Je trouwe viervoeter zou ook een regenjas moeten dragen. Hoewel de meeste honden een dikke vacht en een beschermende vetlaag onder hun huid hebben, zijn er oudere en gevoeligere viervoeters of puppy’s met weinig ondervacht die extra bescherming nodig hebben tegen regen, wind en kou. Na de eerste acclimatisatie vindt de hond de regenjas ook geweldig en is hij zichtbaar actiever buiten.

Blijf altijd bewegen.

Honden hebben beweging nodig en willen niet nat worden. Zorg daarom altijd voor voldoende beweging als je gaat wandelen. Het beschermt je ook tegen de kou en een slechte stemming (als het goed is).

Rituelen voor meer motivatie.

Zelfs onder honden zijn er regenmoffels. Ze willen absoluut niet naar buiten met regenachtig weer en daarom is het belangrijk om rituelen in te voeren! Ze motiveren je trouwe viervoeter om in de regen te gaan wandelen:

  • Neem speelgoed mee en zorg voor actie.
  • Prepareer snuffel- en zoekspelletjes.
  • Wrijf de hond af na het uitlaten.

Neem het uitlaten op.

Je kunt spannende informatie over de wandelingen bekijken, eenvoudig met de Dogwalk-app. Het registreert niet alleen de route, maar ook de afstand en duur van je wandeling. Je kunt geweldige momenten en ervaringen vastleggen met foto’s en deze delen met je vrienden.

Met de Dogwalk App kun je op elk moment de route, afstand en duur van je rondwandeling aflezen.
Bewust ontspannen na de wandeling

Na in wind en regen door het bos te hebben gewandeld, verdienen jullie allebei een bewuste ontspanning. Je kunt zelf warme thee of chocolademelk maken en ontspannen op de bank met een dekentje en een boek. Je trouwe viervoeter krijgt een lekkere kauwsnack waarmee hij het zich gemakkelijk kan maken op zijn plaats.

Soortgelijke berichten

Hondenverzekering

Het kost gemiddeld tussen 20 en 40 euro per maand. Dat is toch niet teveel voor jouw hond?
Dat is liefde

Facebook

Bezoek onze facebookpagina voor het laatste nieuws.