Wanneer is een Aussie volwassen?

Wanneer is een Aussie volwassen?

In de eerste levensweken ontwikkelt de Australian Shepherd zich extreem snel. Om deze reden is de 1e fase in het leven van een Australische Herder voor de fokker en de tijd in de weken daarna voor de nieuwe eigenaar uiterst bepalend en van het grootste belang. In dit korte tijdsbestek (ca. 8 weken bij de fokker / ca. 8 weken in het nieuwe huis) moet de pup aan zoveel mogelijk omgevingsinvloeden worden blootgesteld, maar zonder hem te overbelasten met teveel prikkels tegelijk.

De extreme ontwikkelingsspurt in de eerste weken stagneert echter snel en hij komt vast te zitten in een nogal kinderachtige fase. In vergelijking met andere hondenrassen zoals de Duitse herder, de Aussie ziet er misschien uit als een volwassen hond tegen de leeftijd van één, maar zijn geest is allesbehalve volwassen. Maar neem het hem niet kwalijk.

De eerste drie jaar

De eerste 1,5 jaar is de Aussie erg kinderachtig, speelser en in voor onzin dan echt luisteren. Helaas zijn veel hondenbezitters zich hier altijd niet van bewust, dus de meeste honden worden op deze moeilijke leeftijd weggegeven.

Vanaf 2 jaar is de Aussie nog niet volwassen, maar hij komt wel een stuk dichter bij deze levensfase. Je zult de verandering merken. Nu is de tijd gekomen dat hij niet alleen als een kind door het leven slentert, maar ook de ernst van het leven onder ogen kan zien. Hij wordt rustiger en redelijker.

Vanaf 3 jaar kun je zeggen, het doel bereikt mijn hond is volwassen. Vanaf deze levensfase gaat het omhoog en is hij zich bewust van zijn taak.

Wij willen er ook op wijzen dat je met een Aussie een zeer intelligente hond binnenhaalt. Niet alleen leert hij snel trucjes en commando’s volgen, NEE, dit ras weet ook door ons mensen heen te kijken en, indien nodig, onze zwakheden uit te buiten, zij het op een charmante en liefdevolle manier .

Herken je deze uitdaging en durf je dit aan? Kun je door deze ontwikkelingsfasen komen? Denk hier alsjeblieft serieus over na voordat je een Australische Herder koopt! De eerste jaren heb je een grappige clown aan je zijde, die je soms op de zenuwen kan werken. Maar geloof me, het is de moeite waard om deze leuke maar ook vermoeiende tijd met je Aussie onder de knie te krijgen.

Soortgelijke berichten

Hondenverzekering

Het kost gemiddeld tussen 20 en 40 euro per maand. Dat is toch niet teveel voor jouw hond?
Dat is liefde

Facebook

Bezoek onze facebookpagina voor het laatste nieuws.