Zin en onzin van hondenbeschermende kleding.

Zin en onzin van hondenbeschermende kleding.

Als we denken aan hondenkleding of hondenbeschermende kleding, hebben we vaak al snel het beeld van de mopshond in een roze tutu of de boxer in een pak in gedachten. Een modieus accessoire dat niet handig is voor de hond, maar alleen om de eigenaar te . Vreselijk vaak afgestemd op het uiterlijk van de baas of bazin.

Zijn we tegenstander van hondenkleding of beschermende kleding zoals hondenregenbescherming, regenjassen, hondentruien of hondenwinterjassen? Nee! Sterker nog onze Aussie (chico) heeft twee regenjasjes.

Hoewel honden van nature meer of minder vacht hebben, is een hondenjas, hondenregenhoes, trui voor honden of een regendeken in veel gevallen handig als beschermende kleding voor de hond. Wij brengen een beetje licht in de duisternis, welke hondenkleding komt in aanmerking voor welke viervoeter in welke situatie. Zo veel op voorhand, gebruik alleen hondenkleding of hondentruien als daar een goede reden voor is. Wat veel mensen niet weten, is dat honden niet alleen blaffen of hun oren of staart gebruiken als communicatiemiddel, hun vacht kan ook een signaal zijn, bijvoorbeeld wanneer het haar op de achterkant van hun nek rechtop gaat staan. Daarom moet zoveel mogelijk zichtbaar zijn en niet worden verborgen door hondentruien of andere beschermende hondenkleding.

Ondertussen zijn vrijwel alle hondenrassen inheems in de hele wereld. De klimatologische verschillen spelen geen rol bij het kiezen van een hond, dus het kan gebeuren dat een hond die oorspronkelijk uit Zuid-Europa komt, niet letterlijk warm wordt van het wisselvallige weer in Noord-Nederland. Vooral als het regent worden deze honden zonder regenbescherming tot op de huid nat, beginnen te bevriezen en in het ergste geval verkouden te worden. Een voorbeeld hiervan is de Chihuahua, een Mexicaanse immigrant die door moeder natuur is begiftigd met kort haar omdat hij in de warmte leeft. Door de zeer korte, gladde vacht en het kleine formaat heeft dit hondenras problemen met kou en nattigheid. Zeker voor dit soort hondenrassen is een hondentrui op koude dagen of een deken als regenbescherming op natte dagen zeker aan te raden als beschermende kleding.

Maar Dalmatiër, Jack Russell Terrier, Boxer of Greyhound zijn vergelijkbaar. Om nog maar te zwijgen van speciale rassen zoals de Australische Herder, die op zich prima tegen kou en regen kan. Maar wist je dat honden die veel in huis leven soms helemaal geen wintervacht meer vormen? Voor hen is hondenkleding zoals een hondentrui of een regendeken echt handig als regenbescherming en bescherming tegen de kou op onze breedtegraden. Voorwaarde is wel dat de hondenjas of hondentrui de viervoeters niet beperkt in hun natuurlijke bewegingsvrijheid en veroorzaakt geen zweren.

Ook dien je te felle kleuren in de hondentrui te vermijden om de hondenkleding/beschermende kleding te reduceren tot zijn doel,het beschermen van het dier.

Een hondentrui, hondenregenjas en hondenwinterjas zijn zinvol als beschermende kleding voor oudere of zieke honden.

Naast de kortharige mediterrane rassen is hondenkleding ook interessant voor twee andere grote groepen honden, de eerste zijn de oudere honden, ongeacht het ras. Hoe ouder de hond, hoe meer de stofwisseling wordt stilgelegd. Het resultaat, de oudere hond kan zich minder goed warm houden met zijn eigen lichaam. Risicogroep nummer twee, zieke honden. Simpelweg omdat ze meer dan andere moeten worden beschermd tegen afkoeling. Een hondenlichaam dat vecht tegen de kou heeft een veel slechter herstel. Deze twee doelgroepen uitrusten met hondenkleding of regenbescherming is niet alleen nuttig, maar eigenlijk een must, wij als baas of bazin zijn immers verantwoordelijk voor het welzijn van het dier. Wij zijn het die zien wanneer de hond rilt van de kou. En dienovereenkomstig kan reageren met een hondentrui.

Daarnaast: met de juiste hondenkleding zoals de hondentrui op koude dagen of hondenbeschermende kleding zoals regenbescherming op koude en natte dagen gaan veel honden graag naar buiten bij nat of koud weer. Als u de meegeleverde teddybont gebruikt, wordt de regenhoes een knuffelige, koude en vochtbestendige winterjas voor uw hond.

De hondenregenjas of de deken als regenbescherming.

Natuurlijk is bescherming tegen de regen vooral in de herfst belangrijk, wanneer nat en koud hand in hand gaan. Terwijl veel honden de zachte zomerregen heerlijk overleven, of een hondentrui voldoende is als warme kleding voor uw hond in de winter, kan de combinatie van nat en koud onaangename gevolgen hebben. Een hondenjas of een regendeken is zelfs aan te raden voor sommige hondenrassen met een lange vacht, die nog niet genoeg warme ondervacht hebben.

Het is belangrijk dat de hond geen oliezakken of algemeen beschermende hondenkleding draagt ​​die niet ademend is.

Top 10 checklist voor hondenkleding en hondenbeschermende kleding.

  1. Een nauwsluitende pasvorm met royale beenopeningen beperkt de beweging van de hond niet bij het dragen van een hondentrui.
  2. Traploos instelbare sluitingsopties, zoals klittenband, zorgen ervoor dat een regendeken precies op het lichaam van de hond kan worden aangepast.
  3. Hoogwaardige materialen die zowel ademend als wind- en waterdicht zijn, laten geen reacties achter bij het dragen van de hondenbeschermende kleding.
  4. Het eenvoudig aan- en uittrekken van de hondentrui of regendeken veroorzaakt geen stress voor de hond, zelfs niet voordat hij gaat wandelen en is een must, vooral voor oudere honden of honden met een handicap door ziekte.
  5. Stille stoffen, die dus geen geluid maken, zorgen voor een snelle acceptatie van de hondenbeschermende kleding.
  6. Reflecterende strepen bieden de hond meer bescherming, vooral in de donkere seizoenen.
  7. Eenvoudige reiniging maakt het dagelijks gebruik van de hondenkleding gemakkelijker.
  8. Beschermende hondenkleding moet altijd gericht zijn op het doel en niet op het uiterlijk.
  9. Laat je hond geleidelijk wennen aan de hondentrui of regendeken, aangezien deze in het begin een vreemd lichaam voor hem zijn.
  10. Gebruik hondenkleding zoals een regendeken, hondenjas of hondentrui zo min mogelijk, maar zo vaak als nodig.

Soortgelijke berichten

Hondenverzekering

Het kost gemiddeld tussen 20 en 40 euro per maand. Dat is toch niet teveel voor jouw hond?
Dat is liefde

Facebook

Bezoek onze facebookpagina voor het laatste nieuws.